Biologische landbouw vermindert blootstelling aan chemische stoffen, verbetert de bodem- en waterkwaliteit, en versterkt de biodiversiteit

De 'Organic Farming Research Foundation' (OFRF) in Californië heeft onlangs het 'Organic Farming for Health & Prosperity'-rapport uitgebracht. Een aantal voordelen van bio-landbouw die in het rapport benoemd worden, zijn: biologische landbouw vermindert blootstelling aan chemische stoffen, verbetert de bodem- en waterkwaliteit, versterkt de biodiversiteit en remt de klimaatverandering af. En in het rapport staat dat biologisch voedsel de wereld kan voeden.

De OFRF heeft als visie dat de biologische landbouw de leidende vorm van landbouw is voor gezonde mensen die gedijen op een gezonde planeet. Volgens OFRF kunnen biologische voedingsmiddelen een belangrijke rol spelen in het gezond houden van mensen. De organisatie sponsort biologische landbouwonderzoeksprojecten en onderwijsprojecten en werkt mee aan het creëren van een federaal landbouwbeleid, waardoor de biologische productie gestimuleerd kan worden.

Bron: Biojournaal, 29-8-2012
http://www.biojournaal.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=9752